

3rd GCF Integrity Forum: Agenda "From Commitment to Action: Realising Integrity in Climate Finance"

Venue: GCF Boardroom, 25th floor of IBS Tower, Songdo, Republic of Korea Date: 5 - 7 November 2024

Day 1: 5 November (Tuesday)

Time	Session Title	Description	Duration	Speakers/Panellists
o8:3o-	Registration & Coffee		60 mins	
09:30				
09:30-	Opening Keynotes	Building trust in climate finance: Integrity,	30 mins	Darren Tan, Chief Finance and Risk
10:00		transparency, and accountability.		Officer, GCF
				Karen Ernst, Head, GCF Independent
				Integrity Unit (IIU)
10:00-	Group Photo	Official Forum group photo.	10 mins	
10:10				
10:10-	Participant	Facilitated group introductions and speed	35 mins	Martijn Pakker, Forum Facilitator
10:45	Introduction Round	networking sessions.		
10:45-	Scene Setter	Setting the scene based on the theme of this	30 mins	Karen Ernst, Head, IIU
11:15		year's Forum, "From Commitment to Action:		
		Realising Integrity in Climate Finance"		
11:15-	Coffee Break		15 mins	
11:30	Learning Session 1	Overview of the key integrity policies applicable	oo minc	European Lea Integrity and
11:30-	Linking GCF	to Accredited Entities (AEs), their obligation to	90 mins	Eunyoung Lee, Integrity and Compliance Specialist, IIU
13:00	Integrity Policies	uphold, and cascade down such standards to		compliance specialist, no
	with practice & AEs'	executing entities. Finally, how the policies are		
	roles	being implemented at various stages of the GCF		
	TOTES	operations.		
	Group Discussion	Case study in break out groups to apply the	-	Sanjeev Narrainen, Integrity and
		knowledge		Compliance Manager, IIU
13:00-	Lunch with GCF	Lunch meetings with GCF Regional Directors.	90 mins	GCF Senior Management & Regional
14:00	Secretariat Senior	5		Directors
	Management			
	1:1 clinic			
14:00-	consultations			
14:30				
14:30-	Learning Session 2:	Obligations of AEs regarding allegations of	75 mins	Evgeny Ten, Investigations Officer, IIU
15:45	GCF Counterparty	Prohibited Practices in GCF-related activities and		
	Investigations and	introduction of IIU processes for investigating		
	Relevant AE	those allegations.		
4 51 / 5	Obligations Coffee Break		30 mins	
15:45- 16:15	Coffee Break Knowledge Sharing Marketplace			
16:15		Identifying, mitigating, and managing conflicts of	75 mins	Sanjeev Narrainen, Integrity and
10:15-	Managing Conflicts	interest using case studies.	/55	Compliance Manager, IIU
1/.30	of Interest	interest using case studies.		
17:30-	Day 1 Recap &	Summary of the day's key learnings and next	15 mins	Martijn Pakker, Forum Facilitator
17:45		steps.		
18:00-	Welcome Dinner & Cul			
20:00	Holiday Inn Songdo Bal	liroom		

Time	Session Title	Description	Duration	Speakers/Panellists
09:30- 09:40	Recap Day 1	Recap Day 1 and provide overview of Day 2 agenda.	10 mins	Martijn Pakker, Forum Facilitator
09:40- 09:45	Energizer	Interactive quiz.	5 mins	Martijn Pakker, Forum Facilitator
09:45- 10:45	Learning Session 4: Reporting Mechanisms and Whistleblower Protection	Elements and importance of effective reporting mechanisms and discussing the main ways in which whistleblowers are protected against retaliation.	60 mins	Hyung Tae Kim, Chief of Investigations, IIU
10:45- 11:00	Coffee Break		15 mins	
11:00- 12:00	Learning Session 5 Part I: Proactive Approaches to Prevent Integrity Violations in the GCF Projects	Explore proactive strategies for preventing integrity violations through integrity due diligence and integrity risk assessments on GCF- funded activities, focusing on mechanisms to prevent and address integrity risks before they occur.	60 mins	Eunyoung Lee, Integrity and Compliance Specialist, IIU
12:00- 12:45	GCF's Programmatic Priorities	Plenary presentation on GCF's new strategic and programming priorities.	45 mins	Henry Gonzalez, Chief Investment Officer (CIO), GCF
12:45- 14:15	Lunch & 1:1 Clinic Cor	nsultations	90 mins	
14:15- 14:45	Learning Session 5 Part 2: Proactive Approaches to Prevent Integrity Violations in the GCF Projects	Draw on lessons learned from the IIU's intelligence-led integrity risk assessment and gain insights into how emerging technologies, such as AI and data analytics, can strengthen integrity efforts, enabling more efficient risk detection and mitigation.	30 mins	Albert Lihalakha, Deputy Head, IIU
14:45- 15:35	Panel: Upholding Integrity Through Investigations in Multilateral Finance and Development Projects	Panel discussion on investigations in multilateral finance and development projects.	50 mins	 Panellists: Anaïs Nau, Chief of Investigations, International Organisation for Migration Mykola Martynov, Investigations Manager, The Global Fund Moderator: Hyung Tae Kim, Chief of Investigations, IIU
15:35-	Coffee Break		30 mins	
16:05 16:05-	Knowledge Sharing Ma	arketplace Establishing and strengthening an integrity	45 mins	Bayartsetseg Jigmiddash,
16:50	Setting Up and Strengthening the Integrity Function	function within the organization, including the roles, responsibilities, and key challenges faced by integrity officers.		Outreach and Engagement Manager, IIU
16:50- 17:30	Building Robust Anti-Money Laundering & CFT Strategies in line with GCF AML/ CFT Framework	Using the GCF's AML/CFT framework, the session will concisely explore the core pillars of a strong action plan in designing and implementing AML/CFT risk management in GCF fund related activities. Participants will learn how to identify, assess, and mitigate related risks throughout the project cycle using sound practical, adaptable and effective methods.	40 mins	Ame Odaro, Compliance Manager, Department of Risk Management

Day 3: 7 November (Thursday)

Time	Session Title	Description	Duration	Speakers/Panellists
09:30- 09:45	Recap & Overview	Recap Day 2 and overview of Day 3 agenda.	15 mins	Martijn Pakker, Forum Facilitator
09:45- 10:45	Integrity in Procurement (Zoom)	Preventing and detecting integrity risks and violations in project procurement.	60 mins	Samuel Bwana (virtual presentation), Manager – External Investigations, World Bank Integrity Vice Presidency
10:45- 11:00	Coffee Break		15 mins	
11:00- 12:00	Investigation Process	Workshop session on key aspects of the investigation process.	6o mins	Anaïs Nau, Chief of Investigations, International Organisation for Migration Mykola Martynov, Investigations Manager, The Global Fund
12:00- 13:30	Lunch & 1:1 Clinic Consultations		90 mins	
13:30- 14:30	Learning Session 7: Integrity Risks in Climate Projects	Identifying and mitigating integrity risks in climate projects.	6o mins	Elsa M. Ronterre, Integrity Specialist, Asian Development Bank Office of Anticorruption and Integrity
14:30- 15:15	Learning Session 8: Fostering a Culture of Integrity	Promoting culture of integrity by developing and implementing effective awareness-raising initiatives and how to collaborate with civil society in strengthening integrity.	45 mins	Anoukh de Soysa Climate Governance Specialist, Transparency International
15:15- 15:30	Coffee Break		15 mins	
15:30- 16:15	Roadmap for Future Actions	Breakout sessions to develop a roadmap for future integrity actions.	45 mins	Bayartsetseg Jigmiddash, Outreach and Engagement Manager, IIU
16:15- 16:45	Closing Remarks & Certificate Ceremony	Closing presentation and certificate distribution by the IIU.	30 mins	IIU Team